Przechowywanie jabłek

Jabłka po zerwaniu muszą znaleźć się w specjalnych komorach, które będą wypleniane specjalnym środkiem. Z jednej strony to musi być środek bezpieczny dla jabłek tak żeby klienci później nie jedli czegoś szkodliwego, ale z drugiej strony musi to być coś, co działa skutecznie.

Podczas takiego przechowywania jabłek dochodzi do procesów gnilnych. Większość jabłek może tego nie przetrwać, a to dla nas oznacza bardzo duże straty. Nikt nam przecież pieniędzy nie zwróci, dlatego trzeba stworzyć takie miejsce do przechowywania, które gwarantuje nam, że będziemy zadowoleni na wiosnę. Wtedy jabłka są naprawdę bardzo drogie, bo do nowych jeszcze pozostało dużo czasu. Klient lubi ładne jabłka i może za nie zapłacić znacznie więcej to, dlatego trzeba będzie zadbać o to żeby właśnie tak było. Zastosowanie odpowiedniego środka daje bardzo dobre efekty. W komorze blokowana jest produkcja etylenu, dlatego owoce się nie starzeją.

Jeśli etylenu jest dużo to owoce bardzo szybko dojrzewają i w pewnym momencie zaczną niestety gnić. Im wcześniej zaczniemy stosować coś, co jest w stanie to zastopować tym mniejsze będą dla naszego sadu i naszej firmy straty. Warto o tym pomyśleć znacznie wcześniej. Wtedy, kiedy zbieramy jabłka i zamierzamy je przechowywać, bo wtedy też od samego początku będzie z nami środek, który skutecznie nam pomoże.

Gdzie można taki środek kupić?
Trzeba będzie do szukania odpowiedniego środka wykorzystać Internet. Wtedy dowiemy się, co polecają sadownicy, którzy już to stosowali. To najlepsza reklama, bo wtedy jesteśmy pewni, że to działa bardzo dobrze. Nie mamy czasu na kombinowanie i eksperymenty, bo nasze jabłka mogą zacząć żeby szybko dojrzewać, a dla nas oznacza to spore problemy. Wybieramy, zatem coś, co działa i coś, co wcale dużo nie kosztuje.

Co to może być takiego? Jak się okazuje jest coś takiego jak przechowalnictwo jabłek – fruitsmart.pl i wielu sadowników się tym interesuje. To środek pochodzący z naszego kraju. W składzie ma dokładnie to wszystko, co jest nam potrzebne żeby nasze jabłka przetrwały.